O nama

Historija

"Konjuh" Dioničko društvo za proizvodnju i promet namještaja Živinice,osnovali su ugarski preduzetnici 1885. godine, kada je započela organizirana sječa šuma i prerada drveta.
Slika
Do početka 60-tih godina "Konjuh" je bio koncipiran na jednostavnoj proizvodnji, širokog asortimana i niskog stepena prerade.

Potpunija stabilizacija proizvodnog programa a time i preduzeća kao cjeline započinje početkom 60-tih godina kada "Konjuh" donosi stratešku odluku o svojoj programsko-proizvodnoj orjentaciji. Orjentacijom na specijaliziranu, industrijsku proizvodnju, prvenstveno trpezarijskih stolova i stolica od masivnog bukovog drveta započinje razvoj "Konjuh"-a kao renomiranog proizvođača koji se zaustavlja ratom u BiH.

Međutim i u ratnim uslovima "Konjuh" je uspio održati kontinuitet proizvodnje minimalnom uposlenošću svojih kapaciteta, ali i vlastitim znanjem i iskustvom stvoriti nove programe:

  • inoviranog i redizajniranog trpezarijskog,
  • kancelarijskog
  • školskog namještaja,
  • poluproizvoda: bukovog ljuštenog furnira i otpresaka za tapeciranje i lakiranje


Bogatom ponudom proizvoda iz svojih finalnih programa, standardnog kvaliteta, funkcionalnosti, visokih ergonomskih svojstava i prikladnih cijena, "Konjuh" nastoji zadovoljiti potrebe najšireg segmenta kupaca jugoistočne Europe i potvrditi se kao kvalitetan dobavljač većih ino kupaca na tržištima ostalih europskih zemalja.

Uz ponudu proizvoda iz redovnog programa, "Konjuh" je spreman za saradnju u dijelu serijske proizvodnje kupčevih modela ovisno od tehnoloških mogućnosti.

0 0

Konjuh Zivinice

Medijski pokrovitelji

Posjetite nas

Konjuh

Pratite nas i na Facebooku

Slika 60

Facebook